Debat over prestatiegericht onderwijs – œ in 't Gooi

maxresdefault

Dat in het Gooi goed presteren op school buitenge­woon belangrijk wordt gevonden, bewijzen het aantal huiswerkbegeleidingsinstituten in deze regio en de jaarlijkse spanning rondom de Cito-toetsen wel. Maar is er in ons onderwijssysteem ook voldoende ruimte voor verbeeldingskracht? Is ons onderwijs ingericht om kinderen te leren omgaan met de vraagstukken van de toekomst? En hoe gaan de verschillende scholen in het Gooi hiermee om?

De documentaire Alphabet is een ode aan de mense­lijke verbeelding, en tegelijkertijd een aanklacht tegen hiërarchisch, op competitie en kwantificeerbare resulta­ten gericht onderwijs. In samenwerking met Operation Education in ‘t Gooi organiseert Filmhuis Bussum op woensdag­avond 12 november een nagesprek over de vraagstuk­ken die deze documentaire opwerpt.
Gespreksleider is Marjet Winsemius (stichting Voor Wer­kende Ouders). Met o.a. Claire Boonstra (Operation Education), Anton Philips (stichting Emergo) en Yaron de Bok (Jenaplanschool de Sterrenwachter).

Omdat de bijeenkomst op 12 november in korte tijd was uitverkocht, organiseert œ in ‘t Gooi een tweede bijeenkomst op woensdag 19 november. Deze keer zonder vertoning van de documentaire Alphabet. Claire Boonstra zal deze avond spreken over het thema “van iedereen langs dezelfde lat naar iedereen tot volle bloei”. Daarna volgt een debat dat geleid zal worden door Marjet Winsemius.

De bijeenkomst op 19 november start om 20:00 uur en vindt plaats op de Bredeschool de Vuurvlinder, de Sterrenwachter en de Gooise Daltonschool in de Hilversumse Meent. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

©2018 United4Education - onderwijs waarvan we dromen

X
- Enter Your Location -
- or -

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?