Onderwijsrevolutie: Een boek dat iedereen gelezen moet hebben

richardson1_515

Door Lisanne van Nijnatten.

Ik ben een groot fan van TED Talks, met mij velen. Dit zijn relatief korte filmpjes waarin mensen hun ideeën en inspiratie delen. Veel van de TED Talks gaan over technologische ontwikkelingen, het milieu en onderwijs. Ik denk dat veel van jullie de bekendste TED Talk door Ken Robinson al hebben gezien. Dit is een praatje over onderwijs en hoe het huidige onderwijssysteem faalt om de mensen te maken zoals de huidige maatschappij ze nodig heeft. Het is inmiddels al meer dan 7 miljoen keer bekeken en heeft aardig wat stof op doen waaien. Ik moet zeggen dat het me steeds meer duidelijk wordt hoe hard er een revolutie in ons onderwijs nodig is. Laatst las ik een TED Book door Will Richardson genaamd ‘Why school?‘. Dit korte boek van ongeveer 25 pagina’s gaat door op de ideeën van Ken Robinson. Het sloeg voor mij in als een bom en ik zou graag deze boodschap zo ver als ik kan verspreiden.

Lees hier verder!

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

©2018 United4Education - onderwijs waarvan we dromen

X
- Enter Your Location -
- or -

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?