Hoe onderwijs mét de leerling vorm krijgt

1414685431Tassilo

Trots op onze toppers bij het Liemers College

Op het Liemers College hebben leerlingen een steeds grotere inbreng. Een goed voorbeeld daarvan is het team van IT-coaches. Aanvankelijk werden deze leerlingen opgeleid om medeleerlingen te helpen met onderwerpen als het optimaal gebruiken van je device en het vinden en installeren van programma’s en apps. Inmiddels helpen zij ook docenten. Ze hebben bovendien een eigen website gebouwd, waar leerlingen en docenten terecht kunnen met vragen en waar handige tools en tips te vinden zijn.

En we hebben meer toppers, zoals de trainingsacteurs die docenten feedback geven en die fungeren als ‘proefkonijnen’ voor leraren in opleiding. Nieuw dit schooljaar is de schrijversgroep van havo- en vwo-examenkandidaten, die in het kader van hun profielwerkstuk een groot deel van de artikelen voor de Liemers College Courant schrijven. Dat ze dat goed doen, blijkt uit het feit dat een artikel over TEDxQ van twee leden van de schrijversgroep integraal geplaatst is het onderwijsblad Van 12 tot 18.

Dit zijn slechts drie voorbeelden. Ik had ook kunnen vertellen over de leerlingen die hun verantwoordelijkheid nemen in de klankbordgroepen en de medezeggenschapsraad. Waar het om gaat, is dat het Liemers College trots is op deze toppers. Dat mag best eens hardop gezegd worden. Bij dezen!

Harald Wiggers is voorzitter centrale directie Liemers College.

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

©2018 United4Education - onderwijs waarvan we dromen

X
- Enter Your Location -
- or -

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?