Tegenlicht Meet Up in de Pop-up

Tegenlicht Meet-Up foto

Na de Tegenlicht uitzending ‘De onderwijzer aan de macht’ op 1 februari bij de VPRO werden er in het land diverse Meet Ups georganiseerd. Zo ook op onze vaste dinsdag in de Pop-up van S2M op Hoog Catherijne.

Door de open structuur die we hadden, was het een komen en gaan van doelgerichte bezoekers en vele passanten. We hadden stoelen te kort en eigenlijk geen moment pauze.

Interessante gesprekken met onder andere VO-docenten die vast zitten in alle regels van hun schooldirecties, een basisschooljuf die is gestopt, een jongen die destijds een Citoscore van 550 haalde en na negen jaar en vier verschillende scholen uiteindelijk zijn VWO-diploma heeft weten te halen, ouders die worstelen met de vraag welke school geschikt is voor hun kinderen.

Opmerkelijk dat de innovatieve voorbeelden in de uitzending precies de juiste snaar raakten bij de aanwezigen! Bijzonder hoe de makers van de documentaire dat in beeld hebben gebracht.

Er zijn verbindingen gemaakt, gedachten uitgewisseld, frustraties gedeeld en er was vooral veel positiviteit over de landelijke beweging die er in het onderwijsveld gaande is waardoor mensen steeds meer geprikkeld worden om met een andere blik naar onderwijs te kijken.

Gevoed door de vele verhalen, de herkenning en contacten was dit een buitengewoon interessante dag in de Pop-up. Dank aan Seats2Meet voor de gastvrijheid!
Volgende week zijn we er weer. Niet specifiek over het thema van Tegenlicht. Maar daar zijn we hier nog lang niet over uitgepraat….

Pauline Fokkelman, 3 februari 2015
(namens Operation Education en United4Education)

1 Comment
  1. Simone Haenen 3 jaar ago

    Ja, ik vond het ook een super inspirerende bijeenkomst!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

©2018 United4Education - onderwijs waarvan we dromen

X
- Enter Your Location -
- or -

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?