Meetup010 goede start voor verdere samenwerking

cropped-SCN_0015-website

Donderdag 19 maart vond in het Albeda College de eerste MeetUp010 plaats, een ontmoeting tussen docenten, leraren, onderwijzers, studenten, leerlingen en andere betrokkenen bij het Rotterdamse onderwijs, van Primair tot wetenschappelijk. De discussie werd gevoerd aan de hand van inleidingen door spekers uit het al dan niet Rotterdamse werkveld, zoals Piet Boekhoud, oud-directeur van het Albeda College en voormalig lector bij HR, Onderwijswethouder Hugo de Jonge en NIVOZ-directeur Luc Stevens.

Een rode draad in het verhaal: om het onderwijs te verbeteren moeten vooral de persoonlijke relaties meer aandacht krijgen. De relatie tussen docent en leerling voorop. Boekhoud: “Om van leerlingen diamanten te maken, moet je ze slijpen aan een andere diamant (jij als docent)” en Stevens: “Vraag aan de leerling wat hij nodig heeft van jou.”

Lees verder op de website van Rotterdam Nieuws met interessante links naar meer informatie!

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

©2018 United4Education - onderwijs waarvan we dromen

X
- Enter Your Location -
- or -

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?