De ontwikkeling van United4Eduction

fasenjan_1389867010_26

Beste allemaal, het is tijd voor een update over de ontwikkeling van United4Eduction. Het lijkt stil, maar niets is minder waar. Kijk maar eens wat er allemaal op deze Facebook groep gepost wordt en hoe het bruist op steeds meer scholen. En daar gaat het om. United wil slechts laten zien wat voor moois er in de dagelijkse praktijk allemaal gaande is, verbindingen leggen en het gesprek over onderwijs op gang houden.
Tegelijkertijd willen we een handje helpen door een aantal acties. Daar praat ik jullie graag puntsgewijs over bij.

1.
19 Maart a.s. (dit is een zaterdag en we gaan het gewoon op zo’n dag proberen) komen de bezoekers aan Niekée/Agora en het aan het Vathorst College van het afgelopen jaar in Amersfoort bij elkaar onder de titel ‘Wat gaan we morgen doen?’ Leraren, schoolleiders en bestuurders zullen die dag bijeen zijn. Twee vragen staan centraal:

  • Wat is er gebeurd in jouw eigen lespraktijk of op je school na het bezoek aan Vathorst of Niekée?
  • Wat heb je/jullie nodig om een vervolgstap in de modernisering van je/jullie onderwijs te zetten?

De voorbereiding van die dag is inmiddels gestart. We betrekken er mensen van de Open Universiteit, Permanent Beta, Education Warehouse, Future Lab, OE, Kennisnet etc. bij om alle kennis en ondersteuning die nodig is voor een vervolgstap bij de hand te hebben. We willen kijken of deze formule werkt. We maken de 19e ook afspraken over een vervolgbijeenkomst maar dan met open inschrijving voor ieder toegankelijk. Uiteraard zal er tijdens de 19e gepost worden op deze FB groep.

2.
Het lijkt soms alsof alle vernieuwingen van leraren moeten komen. Natuurlijk ligt daar de kennis, ervaring en overtuiging over wat er anders en beter kan. Maar wanneer niet ook de schoolleiders en bestuurders hierin een duidelijke rol en verantwoordelijkheid nemen zal er uiteindelijk weinig tot stand komen. We merken dat we prima in staat zijn om het ‘wat’ van goed onderwijs te benoemen, maar op dit moment enorm worstelen met de ‘hoe-vraag’. Daarom gaan we binnenkort met Schoolinfo van de VO-raad om tafel rondom ons initiatief voor een Leerlab Schoolleiders.

3.
Harald Wiggers is inmiddels een mooi traject gestart met schoolleiders PO en VO over die ‘hoe-vraag’. Hij schaalt dit verder op de komende maanden en onderzoekt hoe dit een plek kan krijgen binnen United.

4.
United4Education is nog niet echt een naam, een merk met een krachtig eigen verhaal. Daarover hebben we met de Hoge School Arnhem Nijmegen gesproken. Een groep studenten gaat vanuit die insteek met United aan de slag. Op 2 februari zitten we voor het eerst met de studenten om tafel en geven we de aftrap voor een onderzoek van 20 weken, waaronder een vergelijkende studie in New York, wat een strategie, wellicht een nieuwe naam, een verhaal en communicatieplan moet opleveren. Het is geweldig om op deze manier samen te werken met studenten en opleidingen.

5.
Er worden plannen gesmeed voor de roadshow langs scholen in Nederland.

6.
Zoals jullie weten loopt op dit moment de challenge voor vier nieuwe Amsterdamse scholen. 27 januari horen we welke vier plannen daadwerkelijk school mogen worden. Op 4 februari treffen alle 124 planmakers van het eerste uur elkaar in de Balie in Amsterdam. 124!!! Planmakers met innovatieve ideeën over onderwijs. Al die energie en creativiteit mogen we niet verloren laten gaan. We zullen met de organisatie onderzoeken hoe United deze verbinding kan faciliteren.

7.
We zijn in gesprek met o.a. de VO-raad, Nivoz, Het Kind, OCW en andere partijen om te onderzoeken waar en hoe we kunnen verbinden.

8.
We zijn op zoek naar vrijwilligers die kennis hebben van communicatie en moderne media en tijd willen steken in het opzetten van een webcare team. Geïnteresseerden mogen zich melden.

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

©2018 United4Education - onderwijs waarvan we dromen

X
- Enter Your Location -
- or -

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?