WIJ ZIJN UNITED 4 EDUCATION

foto unexpect.nl

United4Education is een netwerk voor iedereen die het onderwijs wil vernieuwen. Een netwerk van bruggenbouwers. Met elkaar maken we allerlei vernieuwende initiatieven in het onderwijs zichtbaar en vindbaar. We delen, verbinden en helpen iedereen in zijn of haar kracht te staan. Van student tot onderwijsprofessional tot ouder. Samen creëren we een gezond en zeer divers ecosysteem voor educatie zodat iedereen tot bloei kan komen in een dynamische samenleving.

Het onderwijs is volop in beweging. Er zijn al vele prachtige initiatieven en goede voorbeelden. Er ontstaan netwerken en organisaties en er worden steeds meer vragen gesteld over de rol en het doel van onderwijs in een wereld die steeds sneller verandert. Die beweging willen we vasthouden en groter maken. Juist nu er zoveel mensen initiatief nemen en op zoek zijn naar mensen met een gedeelde visie. Met elkaar kunnen we het onderwijs realiseren waarvan we dromen.

United4Education is het platform waar je mensen ontmoet met ideeën die aansluiten bij die van jou, die je inspireren en je stof tot nadenken geven, mensen met wie je kunt dromen en co-creëren. Deel je verhalen en ideeën, je kennis en ervaring, leer die van anderen kennen en doe geweldige dingen die miljoenen mensen goed onderwijs geven.

Oorsprong

United4Education is een initiatief van Sandra Verbruggen en Jan Rotmans en ontstaan uit het kantelaarsinitiatief van Jan Rotmans. Het is opgericht door mensen met expertise in en naast de onderwijswereld, en die een aanzienlijke achterban vertegenwoordigen.

United4Education is geïnspireerd door het gedachtegoed van de transitiekunde, waarover Jan Rotmans regelmatig schrijft en wil de transitie binnen het onderwijs versnellen. 1000 dagen, dat is wat is afgesproken op 1 oktober 2014, bij de start van United4Education. 1000 dagen om er aan bij te dragen dat er over onderwijs gedacht wordt in termen van waarden, zoals persoonlijke vorming, het stimuleren van creativiteit, het creëren van kansen voor iedereen. Zodat er een brede kijk ontstaat op de wijze waarop het onderwijs kan bijdragen aan de gewenste samenleving in de toekomst. 1000 dagen tot er voldoende beweging is om de kanteling binnen het onderwijs in gang te zetten. 1000 dagen tot United4Education verschil maakt.

United4Education heeft een visie en aanpak die grotendeels in lijn is met œ Operation Education. Ook œ Operation Education wil verbinden, versterken en zichtbaar maken van wie en wat er is op  het gebied van onderwijsvernieuwing, Het verbindende element, dat ook terugkomt in de naam United, en het feit dat United4Education al een groot aantal mensen en netwerken verenigt, maakt het tot een logische stap om mensen met eenzelfde visie bijeen te brengen bij United4Education en op die plek het geheel aan onderwijsinnovatie zichtbaar te maken. œ Operation Education zal hiervoor de infrastructuur leveren – zodat het verbinden, versterken en zichtbaar maken daar optimaal kan plaatsvinden.

©2018 United4Education - onderwijs waarvan we dromen

X
- Enter Your Location -
- or -

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?