De leerling centraal, altijd en overal.

U4E_Visuals_Web6

Het werkelijk centraal stellen van de leerling bij zijn eigen onderwijs: de wijze waarop hij leert en wat hij leert. Dat is waar we met elkaar naar streven. We willen voorbeelden laten zien van initiatieven waarbij de leerling centraal staat, we willen deze voorbeelden zichtbaar maken, ze met elkaar in verbinding brengen en zo versterken. We willen individuele docenten die hierin actief zijn met elkaar in contact brengen en ondersteunen. We willen scholen die hierin voorop lopen met elkaar in contact brengen en zo de gezamenlijke richting waarin zij zich bewegen zichtbaar maken en voor hen en anderen toegankelijker maken.
Daarnaast willen we stimuleren dat het leren altijd en overal plaats kan vinden door leerlingen te laten zien hoe moderne communicatiemiddelen en toepassingen hier een rol bij kunnen spelen.

Waar werken we aan?

Met een team van zo’n dertig mensen werken we momenteel aan het verzamelen, delen en verbinden van verschillende onderwijsinitiatieven die op dit moment actief zijn en waarbij de leerling een stem heeft in zijn eigen leren. Deze initiatieven zullen gegroepeerd worden waarna subgroepen zich zullen bezighouden met de versterking van de initiatieven.
Een tweede pad dat we bewandelen is het activeren van onderwijs waaraan de leerling persoonlijke invulling geeft. Hiertoe zullen we leerlingen oproepen zelf een lesdag te vullen zoals zij dit graag zouden zien en scholen oproepen dit te ondersteunen en ruimte te geven voor de uitvoering van zo’n lesdag. We zullen dit op alle schoolniveau’s doen, van primair onderwijs tot hoger beroepsonderwijs.

Wat gaan we doen?

We willen op 1 oktober 2015 bereikt hebben dat er op 75 scholen, verdeeld over alle schoolniveaus en over het hele land, een lesdag is georganiseerd en uitgevoerd door leerlingen.
En we nodigen de betreffende leerlingen op 1 oktober 2015 uit om verslag te doen van hun ervaringen tijdens een regionale presentatie volgens het officiële TedX principe. Dit is eerder ook gedaan door de Quadraam scholengroep. De resultaten hiervan zijn te vinden op tedxq.nl

Wat hebben we daarbij nodig?

We zijn op zoek naar verbinders die ons kunnen helpen initiatieven en scholen met elkaar in contact te brengen.
En we zijn op zoek naar schoolleiders die het plan ondersteunen om leerlingen hun eigen lesdag te laten vullen. Om de TedX presentatie regionaal te organiseren zijn we op zoek naar locaties en naar expertise om de regionale TEDx bijeenkomsten op 1 oktober goed gecoördineerd te organiseren.

Wil je meedenken, meedoen of op een andere manier een bijdrage leveren? Dat kan!
Vul het onderstaand formulier in, dan nemen we contact met je op!
©2018 United4Education - onderwijs waarvan we dromen

X
- Enter Your Location -
- or -

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?