YOUth4Education

U4E_Evert-Jan_Ulrich_0962

YOUth4Education is voor jeugd en jongeren van 6 tot 30 jaar die actief mee willen bouwen aan beter, completer, leuker, interessanter, actueler onderwijs voor alle jeugd.

Waar geloven we in?

De jeugd heeft een essentiële bijdrage aan het kantelen van onderwijs. Zij is ervaringsdeskundige, heeft antwoorden op de vraag ‘wat heeft de jeugd van nu nodig om zich goed voor te bereiden op haar toekomst?’ Daarnaast heeft de jeugd innovatieve ideeën en oplossingen. Het is belangrijk dat deze ideeën gezien en gehoord
worden en dat ze serieus worden genomen. En het is belangrijk dat de jeugd hun ideeën uitwerkt en oplossingen toepast. Zo komt de kanteling van onderwijs in een versnelling en wordt het zeker succesvol.

Waar werken we aan?

Met een team van zo’n 15 deelnemers zoeken we jongeren tussen 10 en 30 jaar die zelf een idee hebben om onderwijs completer te maken en die bereid zijn tijd te investeren in het uitwerken van hun idee tot project of sociale onderneming. Ideeën die bijdragen aan actuele thema’s en dagelijkse, persoonlijke ontwikkeling van tieners en jong volwassenen.
Denk bijvoorbeeld aan de e-waste race van Timmy de Vos, de Kledingbieb van Maud Bloemberg, aGreenStory van Yagmur Masmas, Pesten is NIET leuk van Jennifer Delano, Bertually van Tim Bertens en YOUth & Rights Challenge van JAE Bridgewater.

Wat richten ons op belangrijke kennis en vaardigheden die nu in het onderwijs ontbreken, maar die je nodig hebt om sterk, ondernemend en wijs te worden. En om bij te kunnen dragen aan een betere samenleving, een betere wereld en een duurzame toekomst van mens en aarde. En die ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent op werken en geld verdienen in de komende 20-50 jaar.

Ben je tussen de 10 en 30? Heb jij zo’n idee? Dan ben je welkom om bij YOUth 4 Education! Deel je idee met ons, we helpen elkaar met onze ideeën uitwerken en ondernemen.

Wat gaan we doen in 2015?

  1. We gaan eigen onderzoek doen over de basisvragen:
    1. Hoe zit het met recht op onderwijs? Hoe ontwikkel je je optimaal?
    2. Hoe ziet het ideaal beeld van onderwijs eruit door de ogen van veel jeugd?
  2. We verzamelen jongeren met ideeën voor completer onderwijs en helpen elkaar met ideeën uitwerken en ondernemen.
  3. We zetten een organisatie op, die staat voor doorgroei van onderwijs.
  4. We organiseren in 2015 twee live bijeenkomsten: een in april en een in september.

Wil je meedenken, doen en/of jouw idee ondernemen? Dat kan!

©2018 United4Education - onderwijs waarvan we dromen

X
- Enter Your Location -
- or -

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?